• Наші координати:

    Адреса:

    смт Березнегувате, вул.В.Букача,85

    Телефон:

    (05168)9-22-46

  • Майстер-клас зі шкільного харчування (шкільне меню від Євгена Клопотенка)

        Гостинно відчинив свої двері 06 березня 2024 року Березнегуватський професійний ліцей для представників закладів загальної середньої освіти та відділу освіти Березнегуватської територіальної громади, департаменту освіти і науки Миколаївської облвійськадміністрації, Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області, закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, яких було запрошено до участі в заходах, організованих адміністрацією та педагогами освітнього закладу.

    Зокрема у майстер-класі зі шкільного харчування (шкільне меню від Євгена Клопотенка). Запропоноване навчання проводилося задля реалізації реформи шкільного харчування, яка розпочалась у 2020 році за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Мета реформи – сприяти розвитку та промоції здорового харчування, підвищення обізнаності батьків, учнів та вчителів про важливість здорового харчування для дітей, заохочення батьків і учнів до вибору здорового харчування в шкільних їдальнях та за межами шкіл.

    У грудні 2023 року майстри виробничого навчання закладу пройшли курси підвищення кваліфікації на базі Львівського коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу, де здобули навички приготування страв та кулінарних виробів за сучасними технологіями із застосуванням корисної натуральної сировини, вітамінних додатків для харчування дітей у закладах освіти, застосування сучасного обладнання та вимог НАССР при приготуванні страв. Навчання відбулось у рамках проєкту «Розвиток трудового потенціалу», що реалізується ГО «Міжнародна фундація розвитку» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України.

    Як відзначили педагогічні працівники, навчання було дуже цікавим, хоч і нелегким. Але результат перевищив сподівання й очікування. Тож майстри виробничого навчання запропонували кухарам шкільних їдалень опанувати навички приготування декількох страв із збірника рецептів страв Євгена Клопотенка.

    Цікаво було спостерігати за хвилюванням шкільних кухарів на початку навчання. Але вони опанували себе, уважно вивчили рецепти страв, вимоги та рекомендації щодо їх приготування, ознайомилися із сучасним обладнанням і вже за півгодини робота «кипіла».

    До дегустації були запрошені й працівники ліцею, і гості закладу.

    Коментарi

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    *

    *