З 23 по 27 жовтня 2017 р в Березнегуватському професійному ліцеї проходив тиждень кухарів.
20 жовтня відзначають Міжнародний день кухарів. Розповісти про свою професію, розширити кругозір, показати свої знання і уміння допомагають традиційні тижні професій, які організовують разом з учнями досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання.
Професія «Кухар» необхідна та актуальна в усі часи, оскільки без їжі людина не може існувати ні на землі, ні на морі, ні в космосі. Сучасний представник кулінарних професій має бути справжнім професіоналом, дієтологом, технологом, мати талант художника, вишуканий тонкий смак, гарну образну пам’ять та відчуття міри.
До цього свята розпочався тиждень фахової майстерності презентацією професії «Кухар». Викладач предметів професійно-теоретичної підготовки Войцьо О. С. та майстри виробничого навчання Кучерук В.Я. та Ковчинська Н.П. підготували та провели кілька заходів. Відповідно до плану методичної роботи навчального закладу і з метою формування пізнавального інтересу до обраної професії «Кухар», здійснення зв’язку теорії і практики, надання можливості учням для самовираження, як особистості, співпраці в колективі, а також виховання почуття відповідальності за довірену справу, підвищення пізнавальної активності учнів та, окрім того, з метою мотивації до вступу на навчання до Березнегуватського професійного ліцею, з 23 по 27 жовтня 2017 р., проходив тиждень кухарів.
Відкриття тижня почалося з організаційної лінійки, на якій рекламували проведення тижня фахової майстерності з професії «Кухар» та підготовка до його проведення.
24 жовтня відбулася презентація професії «Кухар», а саме: учні підібрали матеріал і оформили стіннівки на кулінарну тематику, художньо оформили навчальний корпус, розповсюдили рекламні буклети та організували виставку кулінарної літератури.
25 жовтня була проведена «Кулінарна вікторина», яка сприяла поглибленню знань учнів про кулінарне мистецтво. Видовищною, корисною, цікавою та пізнавальною була гра між учасниками команд, яка згуртувала учнів 37 та 38 груп кухарів, надала можливість їм проявити себе, як особистості.
Гості ліцею, представники районного осередку партії БПП «Солідарність» Доценко В.В. та Мороз Л.М. нагородили учасників команд призами, а всіх присутніх на цьому заході – солодощами та чаєм. Родзинкою цього дня став майстер-клас Мороз Л.М. «Приготування сиру халуні – сиру для грилю».
26 жовтня проведено бінарний урок та майстер-клас «Приготування виробів з дріжджового тіста». Майстри виробничого навчання та учні-кухарі почастували присутніх булочками й ароматним чаєм. По закінченню заходу кухарі почали готувалися до Ярмарки, присвяченої Дню селища.
27 жовтня майстрині кухарської справи взяли участь у Ярмарці до Дня селища. Презентовані вироби з дріжджового тіста з різними начинками стали улюбленими для покупців. Закінчився тиждень фахової майстерності з професії «Кухар» підведенням підсумків та нагородженням грамотами та подарунками найактивніших учасників. Активність та кількість учасників тижня показали, що такі заходи мають велике значення для кращого пізнання професії, виховання любові та поваги до неї.
Залишити відповідь